Språknytt 2/2018

Språknytt er Språkrådets blad for alle språkinteresserte. God lesing!

Høgdepunkt
Prorektor ved Universitetet i Oslo, Gro Bjørnerud Mo, rektor ved Noregs miljø- og biovitskaplege universitet, Mari Sundli Tveit, og direktør i Språkrådet, Åse WetåsDen rette vegen for akademia?
Språkrådet vil få fart på språkarbeidet i akademia. Med ei ny verktøykasse for å balansere bruken av engelsk og norsk får sektoren ei oppskrift på å lukkast.
Botolv HellelandNamneambassadøren
Botolv Helleland er den fremste formidlaren av stadnamn her til lands. Han er glad for den store publikumsinteressa for namna våre, men av og til må han snakke folk midt imot.

Trine Skei GrandeLøft for tegnspråk
– Tegnspråk skal behandles som et selvstendig språk i hele sin bredde, for alle språk er viktige kulturbærere, sa kulturminister Trine Skei Grande på det nasjonale nettverksmøtet for tegnspråk i april, i regi av Signo og Språkrådet.

Tavle, svamp og krittSpråkundervisningen som forsvant?
Dagens studenter har ikke lært nok grammatikk på skolen, erfarer flere. Norsk lektorlag mener at læreplanene er en av årsakene, og får støtte av Språkrådets direktør.

Ø, så skjønn!
O-en med strek pryder stadig fleire produkt og går sin sigersgang i tysk marknadsføring – takka vere ein Skandinavia-trend.

Kolofon

Ansvarleg redaktør: Åse Wetås
Kommunikasjonssjef: Anne Kirkhusmo
Redaktør: Erlend Lønnum
Journalistar: Astrid Marie Grov og Lars Ivar Nordal
Signerte artiklar frå eksterne skribentar står for forfattaren sitt syn.
Ettertrykk tillate når kjelda er oppgitt.

Redaksjonen avslutta 20. april 2018

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.06.2018 | Oppdatert:03.01.2023