Om nettsidene

Nettadresser

Her kan du lese mer om adressa www.språkrådet.no.

Søk i nettsidene

Du kan søke i nettsidene i søkefeltet øverst på sidene. For å få treff på alle relevante sider må du søke både på bokmål og nynorsk.

Nyhetsvarsling («RSS-feed»)

Du kan abonnere på nyhetsvarsling fra førstesiden og flere andre sider på Språkrådets nettsted.

Deling

Klikker du på Facebook- eller Twitter-symbolene nederst på sidene våre, får du mulighet til å dele lenker.

Redaksjonelt språk

Statlige nettsider skal ikke ha mindre enn 25 % nynorsk og ikke mindre enn 25 % bokmål. Dette nettstedet har omtrent lik fordeling mellom bokmål og nynorsk.

Nettstedet prøver å avspeile spennvidda i den offisielle rettskrivinga. Noen tekster har tradisjonelle former, andre radikale former.

Kildehenvisning

Fagtekstene på nettsidene er resultat av felles innsats fra Språkrådet og er ikke signert enkeltpersoner. Skal du henvise til en av våre nettsider som kilde, anbefaler vi at du bruker lenke til relevant artikkel og oppgir lesedato.

Skriftstørrelsen

I de vanligste nettleserne kan du holde nede ctrl-tasten samtidig som du trykker ned + eller - (eller ruller med musehjulet) for å endre skriftstørrelsen.

Åpne for bruk i lukket nett

Skal du åpne for bruk av Språkrådets nettsider, for eksempel under eksamen, må du åpne for følgende domener:

  • www.sprakradet.no
  • ajax.googleapis.com
  • google-analytics.com
  • fast.fonts.net

Personvernforordningen (GDPR)

Vi bruker Google Analytics for å telle besøk på nettsidene våre. På den måten kan vi se hvilket innhold som er mest populært, hvordan de besøkende navigerer, og eventuelt hvilket nettsted de har klikket seg videre fra før de kom til oss. Dette hjelper oss når vi skal forbedre innhold og navigasjon på nettsiden, og det hjelper oss med å tilpasse innhold for sosiale medier og søkemotorer. For å oppfylle kravene til personvernforordningen har vi skrudd på anonymisering av disse dataene (IP-adressene blir anonymisert), slik at hverken vi eller Google kan koble besøksdataene til enkeltpersoner.

Personvernombud: Pål Rosseland Tvedt, telefon 23 27 60 00.

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger om nettstedet kan sendes til nettredaktøren.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:23.06.2008 | Oppdatert:25.03.2022