Språkprisen til Maria Berg Reinertsen

No image

(13.11.18) Journalist og sakprosaforfatter Maria Berg Reinertsen får språkprisen 2018 for fremragende bruk av norsk i sakprosa. 

Prisen er på 100 000 kroner og blir delt ut av Språkrådet. Maria Berg Reinertsen får prisen for sine økonomijournalistiske tekster i Morgenbladet og for bøkene Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken (2013) og Reisen til Bretton Woods. Begynnelsen på verden av i går (2017).

– Å tilegne seg fagkunnskap er bare begynnelsen for en god formidler. Neste steg er å finne et språk som kommuniserer med mennesker som mangler forkunnskaper og ikke kjenner fagsjargongen. Maria Berg Reinertsen har vist seg som en framstående formidler på sitt fagfelt. Hun utmerker seg med kreative og lekne formidlingsgrep som fører oss tilbake i tid, både i innhold, stil og innramming. Samtidig trekker vinneren på underholdende og klargjørende vis linjer til vår egen tid – linjer som gjør det lettere å skjønne hvordan verden av i dag er et resultat av verden av i går, sier juryleder Sverre Tusvik.

Juryen har bestått av Toril Opsahl, Merete Røsvik, Knut Hoem og Sverre Tusvik.

Prisutdeling og panelsamtale

Juryen hadde i år nominert fem forfattere til Språkprisen: Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl for Gleden med skjeden (2017), Dag O. Hessen for C. Karbon – en uautorisert biografi (2015) og Vi. Samarbeid fra celle til samfunn (2017) og Geir Hestmark for Istidens oppdager. Jens Esmark, pioneren i Norges fjellverden (2017).

Språkprisen blir delt ut torsdag 15. november kl. 18.00 på Litteraturhuset i Oslo.

I tillegg til prisutdeling og intervju med prisvinneren byr vi på en panelsamtale om hvordan man kan skrive fengende og forståelig om fag. Panelet består av Marte Michelet (journalist og forfatter), Iselin Theien (historiker og biograf), Espen Søbye (filosof, forfatter og kritiker) og Sverre Tusvik (pensjonert forlagsredaktør).

Vinneren blir intervjuet av sjefredaktør i Gyldendal, Cathrine Sandnes. Hun vil også lede panelsamtalen.

 

Kontakt:

juryleder Sverre Tusvik, tlf. 917 87 227
kommunikasjonssjef i Språkrådet Anne Kirkhusmo, tlf. 416 74 135

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:13.11.2018 | Oppdatert:07.12.2018