Språkprisen 2018: Her er kandidatene

No image

(30.10.18) Språkrådet deler hver høst ut pris til en person eller gruppe som har utmerket seg språklig innen norsk sakprosa. Prisen er på 100 000 kroner, og nå er lista med de nominerte klar.

Språkprisen går annethvert år til bokmåls- og nynorskforfattere. I år blir prisen delt ut for sakprosa skrevet på bokmål. De fem forfatterne som er nominert til prisen, er:

  • Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl. De er legestudenter ved Universitetet i Oslo og har sammen skrevet Gleden med skjeden (2017).
  • Dag O. Hessen. Han har de siste tjue årene markert seg sterkt i norsk offentlighet som en fremstående forsker i biologi og som en særs produktiv forfatter og formidler. Juryen trekker særlig fram C. Karbon – en uautorisert biografi (2015) og Vi. Samarbeid fra celle til samfunn (2017).
  • Geir Hestmark. Han er naturforsker, idé- og vitenskapshistoriker og professor ved Universitetet i Oslo og har skrevet Istidens oppdager. Jens Esmark, pioneren i Norges fjellverden (2017).
  • Maria Berg Reinertsen. Hun er journalist i Morgenbladet og sakprosaforfatter og har blant annet skrevet Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken (2013) og Reisen til Bretton Woods (2017).

Språkprisen blir delt ut den 15. november kl. 18.00 på Litteraturhuset i Oslo.

I tillegg til prisutdeling og intervju med prisvinneren byr vi på en panelsamtale rundt spørsmålet «Hvordan skrive fengende og forståelig om fag?». Panelet består av Marte Michelet (journalist og forfatter), Iselin Theien (historiker og biograf), Espen Søbye (filosof, forfatter og kritiker) og Sverre Tusvik (pensjonert forlagsredaktør).

Kontakt: juryleder Sverre Tusvik, tlf. 917 87 227

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:30.10.2018 | Oppdatert:30.10.2018