Ledig stilling i Språkrådet (fristen er utløpt)

No image

(5.11.18) I seksjonen for fagspråk og språk i samfunn og høyere utdanning er det ledig et ettårig engasjement som rådgiver/seniorrådgiver. Hovedoppgavene er arbeid med terminologi og fagspråk.

Seksjonen for fagspråk og språk i samfunn og høyere utdanning har ansvar for terminologi og fagspråk, språkbruk i høyere utdanning og forskning, språk i arbeids- og næringslivet, på kulturfeltet og i mediene, språkteknologi, strategisk språkrøkt og språklige rettigheter i samfunnet. En av seksjonens viktigste oppgaver er å fremme statusen til og bruken av det norske språket på områder der det er under press.

Arbeidsoppgaver

Rådgiveren skal arbeide strategisk for å styrke norsk fagspråk i både privat og offentlig sektor. Rådgiveren skal bidra til å styrke Språkrådets terminologiarbeid på nynorsk og bokmål, og til å styrke bruk av norsk fagspråk i høyere utdanning. De viktigste oppgavene vil være:

  • å arbeide strategisk for å styrke terminologiarbeidet i privat og offentlig sektor
  • å følge opp Språkrådets arbeid med å styrke norsk fagspråk i universitets- og høgskolesektoren
  • å etablere og utvikle kontakt mellom Språkrådet og aktører i privat og offentlig sektor
  • å skaffe relevant kunnskap om norsk språk på ulike samfunnsområder
  • å ta initiativ til og gjennomføre prosjekt med eksterne aktører for å fremme bruken av norsk på ulike samfunnsområder

Når det trengs, skal rådgiveren også utføre andre arbeidsoppgaver, primært innenfor seksjonens arbeidsfelt.

Kvalifikasjoner

Skal du søke stillingen, må du ha høyere utdanning på masternivå, gjerne språkfag kombinert med samfunnsfag eller IT-fag, eventuelt en bachelorgrad som er særlig relevant (fagoversettelse, interkulturell kommunikasjon eller lignende). Relevant arbeidserfaring kan veie opp for manglende formalkompetanse. Terminologisk kompetanse er nødvendig. Vi ønsker oss en person med gode samarbeidsevner, god kjennskap til offentlig sektor og særlig god kjennskap til universitetssektoren. Du må ha evne til å arbeide strategisk og helhetlig. Dessuten må du ha god formuleringsevne og solid kompetanse i norsk (begge målformer). Vi legger vekt på personlige egenskaper. Det er en fordel om du har kjennskap til de andre arbeidsområdene i seksjonen.

Vi tilbyr

  • et sterkt fagmiljø med engasjerte kollegaer
  • mulighet til å påvirke utviklingen av norsk fagspråk
  • trivelige kontorlokaler sentralt i Oslo
  • subsidiert kantine
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Lønn som rådgiver i stillingskode 1434, 488 500–534 100 kroner i året eller seniorrådgiver i stillingskode 1364, 544 400–619 300 kroner i året.

Språkrådet er en IA-virksomhet.

Staten legger vekt på mangfold. Alle kan søke stillingen uansett kjønn, alder, funksjonshemming eller kulturell bakgrunn.

Nærmere opplysninger om stillingen får du av seksjonssjef Nina Teigland, tlf. 412 19 779.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:05.11.2018 | Oppdatert:22.11.2018