Prisvinner på tidsreise

No image

Journalist og forfatter Maria Berg Reinertsen er vinner av Språkprisen 2018. Forfatteren deler gjerne anekdoter og refleksjoner fra sin egen situasjon som skrivende, uten å ta oppmerksomheten bort fra emnet.

Maria Berg Reinertsen fikk prisen for sine økonomijournalistiske tekster i Morgenbladet og for bøkene Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken (2013) og Reisen til Bretton Woods. Begynnelsen på verden av i går (2017).

Framstående formidler

– Å tilegne seg fagkunnskap er bare begynnelsen for en god formidler. Neste steg er å finne et språk som kommuniserer med mennesker som mangler forkunnskaper og ikke kjenner fagsjargongen. Maria Berg Reinertsen har vist seg som en framstående formidler på sitt fagfelt. Hun utmerker seg med kreative og lekne formidlingsgrep som fører oss tilbake i tid, både i innhold, stil og innramming, sa Sverre Tusvik på vegne av språkprisjuryen.

«I Morgenbladet ba hun oss nylig om å ta elefanten i rommet ved snabelen og anerkjenne at de rikeste har et særlig ansvar for sosial bærekraft», skriver juryen i begrunnelsen. «De faglige og politiske analysene kan man være enig eller uenig i, men språket vil uansett vekke begeistring, uavhengig av lesernes politiske ståsted. Med rikt ordforråd og sikker formsans tar Maria Berg Reinertsen oss med på fiffige tankesprang i sine tidsreisetekster.»

De andre nominerte til årets språkpris var Nina Brochmann, Ellen Støkken Dahl, Dag O. Hessen og Geir Hestmark.

Språkprisen
  • Språkprisen er Språkrådets pris for fremragende bruk av norsk språk i sakprosa.
  • Prisen er på 100 000 kroner og blir delt ut annethvert år for bokmål og nynorsk.
  • Juryen har bestått av Sverre Tusvik (leder), Toril Opsahl, Merete Røsvik og Knut Hoem.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:06.12.2018 | Oppdatert:06.12.2018