Nyord

No image

avviserpinne Astrid Nøklebye Heiberg (80) skremmes av råskinn på elsykkel: – I byen bruker jeg tråsykkel, elsykkelen går for fort. […] Hun har selv flere ganger vært nær ved å bli meid ned av elsyklister. På bagasjebrettet er det derfor montert en ekstra avviserpinne for å gi henne bedre plass i trafikken.

Aftenposten 19.4.2016

***

flyndreflat Fiskeriblad legger seg flyndreflate. Fiskeribladet Fiskaren beskyldte fiskeriminister Per Sandberg (Frp) for å ha tildelt en økt torskekvote som en vennetjeneste. Nå beklager bladet og sier det ikke var grunnlag for beskyldningene.

Nationen 14.4.2016

***

godhetstabu Stockholmspolitiet har åpenbart bevisst tilbakeholdt informasjon om hendelsene. […]  I det godes tjeneste har deler av Sveriges samfunnsdebatt blitt tabubelagt. […] Hvordan bygges et godhetstabu? Hvordan kunne det gå så galt? […] Om vi mener at vi jobber for noe godt – eksempelvis kvinners rettigheter eller det å hjelpe flyktninger – er det vanskelig for oss å akseptere at det vi gjør faktisk kan arbeide mot vårt mål.

dagbladet.no 13.1.2016

***

hverdagsintegrering Integrering er enkelt, skrev Ali Al-Jabri (17) i Si ;D. Det fikk Erna Solberg (H) til å invitere ham hjem til seg. I kveld trekkes arbeidet på Stovner i Oslo frem som et godt eksempel på hverdagsintegrering i statsministerens nyttårstale. […] – Hva mener du er det viktigste de har gjort på Stovner og i budskapet til Al-Jabri? – Det er det jeg vil kalle hverdagsintegrering. Vi snakker veldig ofte om hverdagsrasisme. Det er like viktig å snakke om hverdagsintegrering, sier Solberg.

Aftenposten 1.1.2016

***

skralle-effekt Avtalen vil med all sannsynlighet legge opp til det som omtales som «frys»- og «skralle»-effekt. Disse effektene skal sikre at en liberalisering som er innført, ikke kan reverseres når det politiske flertallet i et gitt avtaleland forandrer seg. Ordbokdefinisjonen av skralle er «innretning, redskap som lager en skrallende lyd». For så vidt en passende beskrivelse på effekten på TISA-debatten, men det er mekanikerdefinisjonen som ligger til grunn. 

Nationen 19.4.2016

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:20.05.2016 | Oppdatert:30.05.2016