Klipp

Ari Behn mener kampene mot rivaler har gitt ham språket tilbake. – Jeg har fått tilbake språket, sier Ari Behn til Dagbladet.

Ari Behn, som mente at han hadde tatt altfor lite til motmæle i mediene.

***

Skal folk makte å motstå det sterke presset engelsk representerer på så å si alle samfunnsarenaer, så må de ha et forhold til eget språk og innse at det har en verdi i seg selv. Derfor er dette først og fremst et spørsmål om bevisstgjøring. Jeg håper på en bevisstgjøringskampanje som vil vare i flere tiår.

Finn Bergesen jr. til Ordet nr. 1/2009.

***

«News in English» won’t be updated any longer, following Aftenposten’s decision to shut down the service in a cost-cutting move. The thousands of stories we’ve written over the years, however, can still be found in Aftenposten’s archive […]

Med vennlig hilsen as the locals would say.

Nina Berglund, Sven Goll og Jonathan Tisdall i Aftenposten Web Desk takker for seg i november 2008, da Aftenposten mente at det ikke lønte seg å gi ut nyheter på engelsk.

***

Men det er mange dyr i skogen, og stor skogmus, som på latin heter Apodemus flavicollis, skal nå hete storskogmus. Liten skogmus skal hete småskogmus. Da har Artsdatabanken gått seg vill både i språkstrukturen, småskogen og storskogen. For en storskogmus må være en mus som holder til i en stor skog, mens en liten skogmus kan holde til hvor det skal være, til og med i storskogen, hvis den tør. En småskogmus, derimot, holder seg bare i småskogen.

Per Egil Hegge i Aftenposten etter at Artsdatabanken i Trondheim hadde sendt ut 40 000 artsnamn på høring.

***

Hva mener Vinje da om tv-meteorolog Terje Alsvik Walløe som – helt usensurert – stadig melder inn sine væmslag på nvestlandet og trønlag og rain i ind’strøk? For ikke å snakke om statsministeren, hvis logoped fremdeles har en lang vei å gå før klienten klarer å få r-er og s-er noenlunde skilt fra hverandre.

Kommentar i Dagens Næringsliv.

***

Han ergrer seg over sportskommentatorene på TV og over alle mennesker i det offentlige rom som benytter ordene «i forhold til», «forhåndsregel» eller «tøft» […] Jeg merker at all denne ergringen begynner å ta større og større plass i mitt liv, og jeg frykter at jeg til slutt ikke greier å ta imot mer. Hva bør vi gjøre for å unngå at det skal gå så langt?

Anonymisert innsender til samlivsspalta i A-magasinet (Aftenposten).

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.05.2009 | Oppdatert:10.06.2015